المقادير
بسكويت ماري او تايجلبن مقدارسكر
زبدة
كريم كراميل دريم
لبن بودرة
طريقة التحضير
1- نطحن البسكوت لاكن ليست كل الكمية ناعم جدا
2- ثم نضع اللبن البودرة على النار و نقوم بتقليبه إلى أن يصبح لونه غامق
3- ثم نضيفيه للبسكوت المطحون ونضيف سكر وكمية السكر حسب الرغبه
4- ثم نضيف الزبده و نخلطها
5- نعجن الخليط باللبن حتي تتكون عجينه لينه نوعا ما
6- نجهز طاجن او اي صينيه ونضع فيها طبقه من البسكوت بدون طحن
7- نفرد فوق العجينة ونساويها كويس
8- نعمل الكريم كراميل اولا هنعمله بميه مش بلبن ثانيا هنعمله بنص كمية الميه يعني لو مكتوب على الباكو انه بيتعمل بنص لتر لا هنعمله بربع لتر اوك طبعا بندوب محتويات الباكو في الميه الاول وبعدين نحطه على النار الي ان يغلي
9- ثم نضعه فوق الخليط في البايركس
10- تدخل الثلاجة لمدة ساعتين الي ان تجمد ثم تقطع مربعات أو حسب الرغبة
المصدر: http://food.fatakat.com/recipe1690.html
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق